Autor Tema: КАКО СЕ КОПИРАЈУ ПОРУКЕ СА ФОРУМА НА ОБЛАК?  (Pročitano 294 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

dragant

  • Global Moderator
  • *****
  • Poruke: 1008
  • Lokacija: Beograd
      Да би се копирале поруке на облак потребно је знати како се улази у облак, како се на њему креира директоријум, како се даје име директоријуму и како се смешта фајл у директоријум. Да поновим.
      1. У облак се улази из "Gmail-a", тако што се кликне на "Диск".
      2. Директоријум се креира кликом на "Мој диск" и затим на "Нови директоријум". Отвори се мали прозорчић и преко текста Ненасловљени директоријум   се напише жељени назив директоријума.
      3. Фајл се смешта у директоријум прво кликом на "Мој диск", а затим на "Отпреми датотеке". На свом рачунару се пронађе фајл (фајлови)  за пренос, означи се затамљењем  и кликне Save. Пренос иде аутоматски, а како се одвија може се пратити на облаку. Када се пренос заврши, добије се икона фајла који је био преношен и треба још само ухватити ту икону и гурнути у директоријум.
      Идеја копирања порука форума је следећа. Порука по порука се копирају у неки вордов документ. Када вордов документ достигне десетак страна, документ се конвертује у pdf формат и тај pdf фајл се смести (тачка 3.) у поменути директоријум на облаку. Остаје да разјасни како се се формира вордов документ.
     

dragant

  • Global Moderator
  • *****
  • Poruke: 1008
  • Lokacija: Beograd
      Онима којима је ворд близак ова порука је непотребна.
      Остали су писали поруке на форуму једном упрошћеном верзијом ворда, која је иначе сасвим добра за то. Ворд који ће користити за копирање порука се функционално скоро уопште не разликује од ворда порука са форума. 
      Да почнем.
      Ушли сте на форум и позиционирали сте се на некој поруци. Уђите сада у ворд. Одмах урадите Save as и документ назовите само бројем 1или 2 или 3 или ... који је једнак броју стране са форума, на којој се порука налази.
      Свака порука се састоји од текста и слика. Текст означите, па онда Copy, па подигнете вордов документ, па онда Paste. Копирали сте текст. Да би копирали слику, кликнете десним мишем по њој и изаберете Copy image. Опет подигнете документ и урадите Paste. Копирали сте и слику.
       И тако, копирате и копирате и када вам досади дате Save. Из дана у дан документ се, страну по страну,  повећава и дођете до десете стране. Време је да документ конвертујете у pdf формат. Уместо само Save, сада изаберете Save as pdf или Export as pdf или ...све у зависности који оперативни систем користите.
      Важна напомена. Увек проверите да ли сте претходни корак урадили како требе, пре ного ли направите следећи.

 

* Ćaskanje

Sorry, this shoutbox does not exist.