Hvala ti Sany za ovu lepotu od koje zastaje dah! Nestvarno su lepi, ali zahtevni za gajenje. :'( I sama se borim već nekoliko godina da neke očuvam ali još nisam uspela da im pogodim sve što traže u mojim uslovima.
Imam i ja hibiskus (isti kao na slici broj 7)Drugarica mi je pre 5 godina dala grancicu svog hibiskusa i zaista ne mogu da se sjetim da li sam odmah zabola u zemlju ili sam pelcer drzala u vodi, ali je danas od te grancice izrastao hibiskus visine oko 1 metar. Samo je prosle godine cvjetao i bilo je mnogo cvjetova. Dugo mu je trebalo da se pojave pupoljci ali sam ga sasvim slucajno zalila ostatkom rastvora za cvjetanje orhideja, i bila sam iznenadjena kakvom brzinom je hibiskus procvjetao.Ali na zalost ove godine nije ni jedan cvijet bio.SanySan, jel mozes da mi kazes kako ti rasadjuses hibiskus jer bih htjela da oformim jos po neku saksiju sa novim izdancima?Jos da dodam i ovo:ljeti ga drzim vani na istocnoj strani, a u jesen ga unesem u dnevni boravak i tu mi bude do proljeca. Primijetila sam da ne voli mnogo jako sunce jer mu se listovi sprze na suncu pa ga iz tog razloga drzim na istoku.