Најефтинији сунчани колектор

  • 0 replies
  • 1717 views
*

dragant

  • *****
  • 1027
  • Lokacija: Beograd
Најефтинији сунчани колектор
« poslato: 09. Mart 2018., 10:40:34 »
      У врту је увек потребно иматати топлу воду, за загревање воде којом заливамо топлољубиве биљаке или бар да се поподне оперу прашњаве ноге. Коришћење Сунца за њено загревање је уобичајена ствар, али ево једног крајње једноставног и бесплатног решења.
      Потребна је обична плитка гајбица, црна кеса за смеће и добро би било да се има и мало провидне фолије. У клипу испод аутор предлаже три решења. Прво је наједноставније. У гајбици се распростре црна фолија и наспе се вода. Недостатак тог решења је ветар. Он односи топлоту. Да би се утицај ветра смањио довољно је преко ставити провидну фолију. Успут се температура воде знатно повиси. Треће решење је стављање рама са две провидне фолије, али не добија се тако пуно.
      Свакоме бих предложио да клип погледа до краја. Видеће како се научном методом приступа решењу. Највише волим руске дискусије које се завршавају низом математичких, хемијских или  физичких формула. Тада се свака дискусија прекида, јасно је ко је у праву, а не као код нас: "Може да бидне, али не мора.".

! No longer available

 

* Ćaskanje

Sorry, this shoutbox does not exist.